Este artikolo uza la grafia de Aki Yerushalayim para la lingua judeo-espanyola. Mersi muncho por mantener el artikolo uzando este estil.

Seta Hagopian (arabi:سيتا هاكوبيان; ermeni: Սեդա Հակոբյան) nasida el 28 de Djulio de 1950 en Basra, Irak) es una kantadera Iraki de orijin ermeni. La su kariera musikala prinsipio en 1968 kon muncha reushita, i por modre de esto, es yamada "La Boz kayente de Irak"[1] i "la Fairouz de Irak.[2]

Seta Hagopian.

Biografiya trocar

Seta nasio en la sivdad de Basra,[3] Irak, en una famiya kristyana ermeni. El su padre, un djoegador de tenis ke izo parte en munchos turnamentos komo parte del ekip de Irak. Diskues del empesijo de la su kariera, prinsipio a lavorar kon los kompozadores mas emportantes del payis, komo Tariq al-Shibli, Farouk Hilal Khammash, Elias Rahbani i Ahmed Qasim.

El su estil de musika es uno de los ke apartiene ala musika mueva iraki, por modre de la meskla de musika oksidentala i musika tradisionala iraki i ermeni. Eya tiene konsertos echos en munchas sivdades del Mundo Arabi, espesialmente en Irak, Ayifto, Arjelia, los Emiratos Arabis Unidos, Katar i payises de Evropa i Asia Oksidentala komo Uzbekistan, Rusia, Almania, Bulgaria i Espanya.

Hagopian desho de morar en Iraq i endagora bive en Katar desde 1997, anke oy endiya bive en Toronto, Kanada.

Vida privada trocar

Esta espozada kon el direktor de sinema iraki Emad Bahjat. Tienen dos ijas, Nova i Naire. Nova es kantadera,[4] bive en Kanada[5] i es konosida por mesklar kantikas klasikas irakis kon djeneros modernos komo el hip hop, trance i bossa nova. Naire es editora i direktora de sinema, endemas de lavorar en fotografiya.

Referensias trocar

Atamientos eksternos trocar

  Klika akí para ver las imajes de Commons ensima de Seta Hagopian.