Diferensya entre trocamientos de "Djuegos Olimpikos"

Contenido eliminado Contenido añadido
Updates
Liña 2:
Los '''Djuegos Olimpikos'''<ref>[http://www.olympic.org/uk/games/index_uk.asp Olympic Games]. International Olympic Committee {{en}}</ref> son afitos [[espor]]tivos en los kualos partisipan esportistas de todo el mundo i en munchos esportes diferentes. En la [[Antika Gresia]] estos djuegos se ivan selebrar por onor a la deidad [[Zeus]]. Egzisten dos tipos de Djuegos Olimpikos: los [[Djuegos Olimpikos de Enverano]] i los [[Djuegos Olimpikos de Inverno]], los kualos se azen kada katro anyos. La organisasyon responsavle de estos afitos es el [[Komité Olimpiko Internasyonal]].
 
Los Djuegos Olimpikos aktualos estan bazados en los [[Djuegos Olimpikos de la Antikitá]], organisados por los [[Antika Gresia|antikos grégos]] en la sivdad de [[Olimpia]], entre las anyadas de 776 antes de esta era i el 393 de la era aktuala. Enel syéklo XIX aparesió la idea de azer afitos paresidos a los de la Antikitá, los kualos yegaron a ser echos shukur a los eshuérsos del [[Fransia|fransez]] [[Pierre de Coubertin|Pierre Frèdy, ''Baron de Coubertin'']]. La [[Djuegos Olimpikos de Atenas 1896|priméra edision]] de los yamados Djuegos Olimpikos de la Era Modérna se izo en [[Atina]], la sivdad kapitala de [[Gresia]], en [[1896]]. Desde akeya priméra edision, los [[Djuegos Olimpikos de Enverano]] se tienen selebrado kada katro anyos en diferentes sivdades i payises del planeta, ekseptadas las edisiones de [[Djuegos Olimpikos de Berlin 1916|1916]], [[Djuegos Olimpikos de Helsinki 1940|1940]] i [[Djuegos Olimpikos de Londra 1944|1944]], achakes de la [[Priméra Gerra Mondiala|Primera]] i [[Sigunda Gerra Mondiala]].
 
La bandiera olimpika esta konformada por sinko [[aniyo]]s, los kualos apresentan los sinko kontinentes del mundo: [[Afrika]], [[Amerika]] (del nord i del sud), [[Asya]], [[Evropa]] i [[Oseania]]. Estos aniyos se topan enlasados komo simbolo de la amistad esportiva entre las nasiones.
Liña 8:
Los [[Djuegos Olimpicos de Inverno]] se izieron por priméra vez en [[Djuegos Olimpikos de Chamonix 1924|1924]], en la sivdad [[Fransia|franseza]] de [[Chamonix]]. Orijinalmente echos komo parte de los [[Djuegos Olimpikos de Paris 1924|djuegos de enverano]], el Komité Olimpiko los separó de los djuegos de enverano dempues de este, para ser echos kada katro anyos, igual a los de enverano. Desde el anyo 1994, los djuegos de inverno fueron trokados kada katro, ma dos anyos dempues de los de enverano, para muchiguar el su dezvelopamyénto. Enel anyo 2007, el Komité Olimpiko dechidió dezvelopar los [[Djuegos Olimpikos de la Mansevéz]], los kualos empiesaron a azerse enel anyo 2010, en la su edision de enverano, i en 2012 la de inverno.
 
Los próksimos [[Djuegos Olimpikos de Enverano]] van ser echos en [[LondraRio de Janeiro]], [[Reyno UnitoBrasil]], enel anyo 20122016, mientres ke los [[Djuegos Olimpikos de Inverno]] de dempues van ser echos en [[SochiPyeongchang]], [[RusiaKorea del Sud]], enel anyo 20142018.
 
== Referensias ==