Diferensya entre trocamientos de "Shabat"

Contenido eliminado Contenido añadido
Liña 20:
#Una [[Amida]] espesiala, yamada [[Musaf]] ("tefila adisionada"), es ajustada kaji ala fin de la tefila de [[Shahrit]]; es meldada en lugar de la ofrenda adisionala ke era yevada al [[Bet Amikdash]] en [[Yerushalayim]] kada Shabat.
#Durante las tefilot de [[Minha]] de la tarde, el empesijo de la [[parashat ashavua]] de la semana proksima es meldado en boz alta.
 
Otro tipo de celebración. Oneg Shabbat, que significa "disfrutar de Shabat", es una parte importante del día. Algunas de las formas Judios disfrutan Shabat ya se ha descrito anteriormente. Otras maneras incluyen el uso de ropa bonita, socializar con amigos y familiares, descansar o dormir físicamente, estudiando Torá y otros libros religiosos, y las relaciones conyugales (sexo entre esposo y esposa). [14]
Endemas, egziste otro tipo de evenemento, yamado ''Oneg Shabat'', el kualo sinyifika "Gozar del Shabat". ALkunas de las formas en la skualas los djudios gozan del Shabat son endemas de las yamadas antes, uzar vistidos bonikos, avlar i partajar momentos espsialos kon amigos i famiya, , deskansar i ainda durmir, meldar la [[Tora]] i otros livros relijozos i tener sekso entre el espozo i la mujer.
 
== Kostumbres ==